Известие

Collapse
No announcement yet.

Съдомиялна машина :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
    Да, същата - прощавай, че малко късно отговарям, но не бях влизал във форума.
    При положение, че мястото не ти е проблем, мисля, че идеално ще ти върши работа, както на мен.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Такаааам...Ходих до Технополис да разгледам на живо за какво става въпрос.

Видях няколко добри предложения около 460лв. Определено трябва да търся за 12комплекта. Това обаче май няма да има значение, защото реално и такава за 12 няма да ми свърши работа. Гледайки на живо видях, че реално на долния ред мога да сложа 1 тава само, тоест трудно ще ми е да сложа да речем и още една тенджерка или няколко буркана. А на горния ред примерно ще стоят само 3 чинийки с чаши и вилици...Така хубаво размишлявах и си представях, а и от 1месец следя постоянно какво отива в мивката, и си мисля, че реално всеки ден ще трябва да се пуска съдмоиялна, и пак някои обемни съдове ще трябва да се изплакват на ръка или пък ще се мие 1 тава и 3 ,3 чаши и 3 вилици всеки ден. И май винаги ще остават по малко съдове в мивката, което никак не ми се нрави...

Някой ще ми даде ли инфо реално колко мога да я натоваря тази съдомиялна-примерно сниманата 12ка. и ще съм сигурен, че вътре всичко ще бъде измито добре. Тоест на долния ред мога ли да наредя една тава, 3 чаши и една купа да речем, а горе чинийки....Изобщо всякакво инфо ще ми е полезно и ще помогне за вземането на решение...

ЗА препаратите, доколкото разбрах ще трябва около 1лв. на измиване или 50-60ст. при закупуване на големи комплекти за измиване? Това така ли е?

Ето какво гледах:
      Attached Files
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
      by RUBIG service

Comment

Земи си жена бе Венциславе, що се вкарваш във филми със съдомиялни и глупости.
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Не му трябва жена, кат мойта да му вика - я измий чиниите че ми почва сапунката.Съдомиялна, съдомиялна...
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Взимай машината и не му мисли много, дори не подозираш колко много съдове ще събереш - всичко е въпрос на организация и наблюдение как да разполагаш съдовете за да може правилно да се извършва обмена на водата и да се обливат равномерно, но това се учи с времето.
            Забравих да пиша, че Зануситата се правят в Полша.
            sigpic

Comment

Лично мое мнение е без да товаря никого е че съдомиялната е гевезелък, не мисля че ще ти реши проблема на 100 процента.А и в хотела дето работих преди време имаше профи съдомиялни с профи препарати и пак имаше миячки и сервитьорите ги дооглеждаха и дообърсваха на ръка.В къщи сме трима и миенето на чиниите не е толкова трудоемко, докато заредя съдомиялната ще съм свършил.Па и искам да видя тая съдомиялна дето ще изтърка загоряла тава или тенджера.За 3 вилици, 3 лъжици, 6 чинии и евентуално тенджера не бих направил такова капиталовложение.Пък и кухнята е монтирана вече и не е предвидено място за такъв уред.

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение

Много добре знаеш, че пробвах Сумата е същата, и се плаща всеки месец, пък и на всичкото отгоре пак оставаха съдове

За момента нещата отиват към пасуване...Ще се пробваме с реогранизация на движението в кухнята и след нова година, ще се мисли за нещо такова. А и до тогава ще отида да видя на живо как работи нещо такова, за да съм сигурен, че няма да са дадени една камара пари за нещо, върху което да стои микровълновата
                Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                by RUBIG service

Comment

Рано или късно ще си купиш и ще има да се чудиш тогава как си мил съдове ръчно.
                  Загорели съдове наистина трябва да се покиснат и леко да се тръкнат на ръка, но представи си, че трябва да ги сапунисваш после, да ги плакнеш и сушиш, особено чаши и ножове, рендета и други дребосъци.
                  sigpic

Comment

На мен не ми трябва, ако жената иска..., ама като проектирахме кухнята каза че не и трябва е те така.Е малко пресилено казах гевезелък, но у нас така сме решили, за компютри и тиви-та може да се каже че сме разточителни.

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                      Такаааам...Ходих до Технополис да разгледам на живо за какво става въпрос.

Видях няколко добри предложения около 460лв. Определено трябва да търся за 12комплекта. Това обаче май няма да има значение, защото реално и такава за 12 няма да ми свърши работа. Гледайки на живо видях, че реално на долния ред мога да сложа 1 тава само, тоест трудно ще ми е да сложа да речем и още една тенджерка или няколко буркана. А на горния ред примерно ще стоят само 3 чинийки с чаши и вилици...Така хубаво размишлявах и си представях, а и от 1месец следя постоянно какво отива в мивката, и си мисля, че реално всеки ден ще трябва да се пуска съдмоиялна, и пак някои обемни съдове ще трябва да се изплакват на ръка или пък ще се мие 1 тава и 3 ,3 чаши и 3 вилици всеки ден. И май винаги ще остават по малко съдове в мивката, което никак не ми се нрави...

Някой ще ми даде ли инфо реално колко мога да я натоваря тази съдомиялна-примерно сниманата 12ка. и ще съм сигурен, че вътре всичко ще бъде измито добре. Тоест на долния ред мога ли да наредя една тава, 3 чаши и една купа да речем, а горе чинийки....Изобщо всякакво инфо ще ми е полезно и ще помогне за вземането на решение...

ЗА препаратите, доколкото разбрах ще трябва около 1лв. на измиване или 50-60ст. при закупуване на големи комплекти за измиване? Това така ли е?

Ето какво гледах:
                      Ние обикновено товарим тавата на горния етаж, на долния тенджерите, ако се съберат повечко на куп.
                      Инак 12 те масово имат "половин пране"... ако няма какво да се сложи на горния ред карат с половината консуматив.
                      С правилните препарати и програма измива добре, освен ако няма запечено/засъхнало... там се разкисва първо.
                      Освен това, едно бързо изплакване ако има едри остатъци спестява честото ровене във филтъра/решетката на машината.
                      Звиси и от твърдостта на водата, в София е доста мека и за кратките програми калгонита таблетките ги режем на 2 ... инак не успява да изплакне.
                      Абе не е идеална машината но отмята доста ръчни занимания.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение

Ако трябва да избира между жена и миялна... по-добре да си вземе миялната... Един път я купува и тя си върши работата, за която я взел без да мърмори, без да се криви, без да я боли глава... пък и е по-евтиния вариянт, независимо от цената.
                        bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

моята съдомиялна в момента е едноредова, малка, седи върху плота и я товаря максимално

нареждам си чиниите, чашите и отгоре захлюпвам тава
                          стига ли вода навсякъде, всичко се измива
                          дори бутилки с тесни гърла се мият прекрасно
                          важното е да се оливат добре с вода

да предупредя само - някои стъкла се надраскват - онова кафявото - забравих как се казваше
                          дървени лъжици и дъски - забрави
                          по някои тефлони (не всички) - остават петна и после трябва да се изплакнат
                          някои алуминиеви части - също не стават за миялна
                          някои ножове - ръждясват - ако купуваш - питай за нещата, дали са подходящи за съдомиялна

щом си решил - не го мисли, добра инвестиция е, аз сега си взимам по-голяма за вграждане, тека, идва около 680лв и ми се стори най-удачна като параметри
                          Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                          AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                            моята съдомиялна в момента е едноредова, малка, седи върху плота и я товаря максимално

нареждам си чиниите, чашите и отгоре захлюпвам тава
                            стига ли вода навсякъде, всичко се измива
                            дори бутилки с тесни гърла се мият прекрасно
                            важното е да се оливат добре с вода

да предупредя само - някои стъкла се надраскват - онова кафявото - забравих как се казваше
                            дървени лъжици и дъски - забрави
                            по някои тефлони (не всички) - остават петна и после трябва да се изплакнат
                            някои алуминиеви части - също не стават за миялна
                            някои ножове - ръждясват - ако купуваш - питай за нещата, дали са подходящи за съдомиялна

щом си решил - не го мисли, добра инвестиция е, аз сега си взимам по-голяма за вграждане, тека, идва около 680лв и ми се стори най-удачна като параметри
                            Ето ти една изпробвана - 5 години редовна експлоатация (поне през ден) без никакви дефекти, абстрахирай се от марката, мебелиста ми, който е луд фен на "Нарди" се наложи да ме отведе в тях да видя, че ползва същата марка. Заема малко място в плота и ако не сте 5 човека и готвите по 4 пъти на ден ще ви върши перфектна работа.
                            http://www.kolko.bg/bg/midea-sadomiy...7-bg/p/1470907
                            AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Първоначално публикувано от kiko73 Покажи съобщение
                              Ето ти една изпробвана - 5 години редовна експлоатация (поне през ден) без никакви дефекти, абстрахирай се от марката, мебелиста ми, който е луд фен на "Нарди" се наложи да ме отведе в тях да видя, че ползва същата марка. Заема малко място в плота и ако не сте 5 човека и готвите по 4 пъти на ден ще ви върши перфектна работа.
                              http://www.kolko.bg/bg/midea-sadomiy...7-bg/p/1470907
                              новата ми тека е платена вече, след 4 дена идват да сглабят, като я поексплоатирам, ще споделя мнение

старата, малката, не й помня марката е по наследство с апартамента, който купихме и не си знае годините, ползва се ежедневно, понякога по 2х ако взема да готвя и то при положние, че сме само 2ма все още
                              вкъщи аз готвя, мъжът мие, а той като копал в лаборатория, харчи повече вода на мивката, отколкото миялната на пълна програма
                              Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                              AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от mim Покажи съобщение
                                новата ми тека е платена вече, след 4 дена идват да сглабят, като я поексплоатирам, ще споделя мнение

старата, малката, не й помня марката е по наследство с апартамента, който купихме и не си знае годините, ползва се ежедневно, понякога по 2х ако взема да готвя и то при положние, че сме само 2ма все още
                                вкъщи аз готвя, мъжът мие, а той като копал в лаборатория, харчи повече вода на мивката, отколкото миялната на пълна програма
                                Който и да е на мивката похабява повече от миялна ... те са около 13 - 15 литра на миене, когато някой успее да измие съдовете които са вътре с по-малко вода, без да ползва корито да се обади
                                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                                X